Ну да.
Вид для печати
Держи текст из хелпа, можешь переводить.
Внутри этого текста стоят управляющие коды, при помощи которых подвязана отрисовка спрайтов в верхней части экрана (над синей панелькой).Код:Ahoj v návodu! Takže, Vy nevíte, co dělat v první místnosti? ... To je jednoduché. Potlačit doleva, pak doprava, rozmačknout, doprava a je to! Ale teď trošku vážně. Ještě než se pustím do podrobností, můžete vyzkoušet klávesy 1 a 2 (mají vliv na rychlost scrollu). Nejdříve Vám podám několik stručných informací o ... o významu jednotlivých spritů, které ve hře BOOVIE můžete potkat ...( ehm ) ... Toto je tráva ... a toto je BOOVIE. Je to jeden z mnoha sympatických spritů a umí chodit doleva, doprava, nahoru, a dolů ... a toto je biologickoatomizační jednotka. BOOVIE ji musí tlakem ze strany dopravit na terciální anihilátor, protože jinak dojde k časové odchylce kontinuálně virtuálního ... é ... ehm ..... prostě tam tu bílou kostičku musí dostrkat, jinak by to nebyla žádná zábava! Existují ještě další dva druhy kostiček. Jsou určeny k zasypávání děr a k tomu, abyste je mohli hodit na hlavu těm malým zeleným ... ( o tom až později ). Tu kostičku na obrázku vlevo lze rozmačknout, když na ni BOOVIE přitlačí. Všechny kostičky mají společné to, že padají dolů a nahoru s nimi už nepohnete. Leda že by v místnosti byl výtah. Ve hře se můžete setkat také s teleportem. Přenáší BOOVIEHO, vajíčka, ... aha já jsem ho zapomněl nakreslit. Tak řekněme třeba takováto situace ... tak pozor ................. a je to ! ... kde jsem to vlastně skončil ? ... aha teleport přenáší BOOVIEHO, vajíčka a taky ty malé zelené ... takže bychom si o nich měli konečně něco říct. Dělí se na tři druhy. Jsou to: Valimnus Trepanga. Pravda, není to zelené, ale stejně je to potvora. Pohybuje se pouze vlevo a vpravo a proto není až tak nebezpečná. Daleko horší a žravější je Vapotron Usualis a Vapotron Fixualis. Ty potvory za váma vlezou všude. ( a jedna z nich je dokonce zelená ) Jsou dvě možnosti, jak se jich zbavit. Buď jim něco hodit na hlavu, nebo je elgantně uspat, či sejmout kuličkami. To jsou takové ty malé hopsající ... které občas můžete najít, nebo získat od přítele Harryho. Někdy se také můžete kuličkami prostřílet skrz skleněnou zeď. ( musíte do ní střílet z větší vzdálenosti ) .... Tak, ... a myslím, že už mě nic dalšího nenapadá .... Takže to bude z návodu asi vše. Ve hře BOOVIE Vás čeká ještě mnoho jiných záludností, ale na ně už musíte přijít sami. ( to by jinak nebyla žádná hra ) ... Naposledy se ještě podívejte na ten obrázek vpravo nahoře .......................... protože text se začne opakovat.